Ανθοπωλεια Δριμάλας|αποστολη λουλουδιών

Στολισμοί γάμου στις χαμηλότερες τιμές. Στολισμός γάμου σε ασυναγώνιστες προσφορές τηλ.2104121400

Ανθοπωλειο Δριμάλας|αποστολη λουλουδιών

Στολισμοί γαμων εκκλησιων στολισμός γάμου εκκλησιας, διακόσμηση εκκλησιας, Λουλούδια γάμου Διακόσμηση γάμου εκκλησιας

Ανθοπωλεια Δριμάλας-στολισμος γαμου

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ ΓΑΜΟΥ. Ανθοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Δείτε τις προτάσεις από τα ανθοπωλεία μας στους στολισμούς γάμων

Ανθοπωλεια Δριμάλας-στολισμος βαπτισης

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Ανθοπωλεια Δριμάλας|στολισμος εκκλησίας

Στολισμοί εκκλησιών.Ανθοστολισμοί για τον γάμο ή την βάπτιση.Εξωτερικοί στολισμοί εκκλησιών γαμου

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Διατηρήστε τά λουλούδια στά ανθοδοχεία σας

Διατηρήστε τά λουλούδια στά ανθοδοχεία σας
________________________________________

Διατηρήστε περισσότερο τα λουλούδια σας ακολουθώντας τις συμβουλές που σας προτείνουμε.

Διατηρήστε περισσότερο τα λουλούδια σας ακολουθώντας τις συμβουλές που σας προτείνουμε. Κάθε λουλούδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και χρειάζεται ειδική μεταχείριση για να κρατηθεί φρέσκο από τη στιγμή που βρίσκεται στο βάζο.

Τουλίπες: Οι πανέμορφες τουλίπες διατηρούνται 8-10 ημέρες, χρειάζονται άφθονο νερό και δροσιά. Πριν τις βάλετε στο βάζο, κόψτε τους μίσχους κάτω από τρεχούμενο νερό και τοποθετήστε τες σε δροσερό νερό, σε ένα σημείο του σπιτιού μακριά από πηγές θερμότητας. Για να διατηρηθούν περισσότερο, ρίξτε ένα νόμισμα μέσα στο νερό.

Ορχιδέες: Διατηρούνται μέχρι και 2 εβδομάδες, αρκεί να τις τοποθετήσετε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού. Πριν τις βάλετε στο βάζο, αφήστε τες για μερικές ώρες σε ένα δροσερό μέρος. Για να τις ανανεώσετε, μπορείτε να κόψετε το κάτω μέρος του μίσχου και να βουτήξετε τις άκρες σε βραστό νερό.

Μιγκέ : Διατηρούνται μέχρι 5 ημέρες και είναι σημαντικό να το τοποθετήσετε αμέσως σε δροσερό νερό.

Ηλιοτρόπια :Διατηρούνται μέχρι 12 ημέρες στο βάζο. Για να μη χάσουν τη φρεσκάδα τους μπορείτε να προσθέσετε στο νερό λίγες σταγόνες υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Ιριδες : Τοποθετήστε τες σε ψηλά βάζα γεμάτα έως τη μέση με δροσερό νερό, που θα αλλάζετε κάθε δύο μέρες.

Χρυσάνθεμα : Τα χρυσάνθεμα είναι ανθεκτικά και διατηρούνται πάνω από 2 εβδομάδες στο βάζο. Πριν τα τοποθετήσετε στο βάζο, κόψτε τις άκρες των μίσχων και αφαιρέστε τα φύλλα στο κάτω μέρος. Τοποθετήστε τα σε ένα ευρύχωρο βάζο, ώστε να έχουν χώρο να αναπνέουν και φροντίστε να αλλάζετε τακτικά το νερό. Μπορείτε επίσης να τα ραντίζετε με νερό κάθε τόσο για να μη χάσουν τη φρεσκάδα τους.

Κρίνοι : Διατηρούνται μέχρι και 2 εβδομάδες, αρκεί να αφαιρέσετε τους κίτρινους στήμονες από τα ανοιγμένα λουλούδια. Για να κρατήσουν περισσότερο, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά λευκό ξίδι στο νερό.

Νάρκισσος :Διατηρούνται μέχρι 8 ημέρες με τη σωστή φροντίδα. Κόψτε λοξά τους μίσχους στην άκρη και αφήστε τους σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά. Μπορείτε να καθαρίσετε το βάζο με ένα μείγμα από λευκό ξίδι και αλάτι.

Γαρύφαλλα : Τα γαρίφαλα είναι ανθεκτικά και διατηρούνται για πολλές ημέρες. Για να παραμείνουν φρέσκα, κόψτε τους μίσχους ανάμεσα στους κόμπους και προσθέστε λίγη ζάχαρη και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού στο νερό.

Μαργαρίτες : Ευαίσθητα αλλά ανθεκτικά λουλούδια, διατηρούνται φρέσκα αν κόψετε τους μίσχους μέχρι το πράσινο σημείο. Τοποθετήστε τες σε ένα ψηλό βάζο γεμάτο με νερό έως τη μέση.

Ανεμώνες : Αν τις φροντίσετε σωστά θα διατηρηθούν μέχρι και 8 ημέρες. Κόψτε λοξά τις άκρες των μίσχων και αφήστε τες στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν τις τοποθετήσετε στο βάζο με κρύο νερό. Φροντίστε να βρίσκονται σε ένα δροσερό σημείο του σπιτιού και ραντίστε τες με νερό κάθε μέρα.

Τριαντάφυλλα : Οταν αγοράσετε τριαντάφυλλα, αφήστε τα στο ψυγείο για μερικές ώρες προτού τα βάλετε στο βάζο. Κόψτε λοξά τους μίσχους κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε το νερό να τρέξει πάνω στους κομμένους μίσχους για τρία λεπτά. Μουσκέψτε την άκρη του κομμένου μίσχου σε αιθέριο έλαιο μέντας πριν βάλετε τα λουλούδια στο βάζο. Προσθέστε στο νερό λίγο χυμό λεμονιού ή λίγο αλάτι. Τοποθετήστε τα τριαντάφυλλα σε ένα ψηλό βάζο γεμάτο με νερό και αφήστε τα για 24 ώρες σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος.

Τα τριαντάφυλλα προτιμούν το χλιαρό νερό, το οποίο θα αλλάζετε καθημερινά.

ορχιδέες στό σπίτι

Κιτρίνισμα των φύλλων


Αυτή είναι μια φυσιολογική λειτουργία του φυτού αν εμπλέκονται μόνο τα παλιά γερασμένα φύλα των ψευδοβολβων. Αν νέα φύλλα εμπλέκονται, κοιτάξτε για:
Πολύ φως
Χαμηλή θερμοκρασία
Απουσία αζώτου (ειδικά σε μίγμα από κομμάτια φλοιού ελάτης)
Απώλεια ριζικού συστήματος
Μαύρα σημεία στα φύλλα :
Η ξαφνική εμφάνιση καφέ και στη συνέχεια μαύρων σημείων στην επιφάνεια των φύλλων μπορεί να είναι έγκαυμα από τον ήλιο. Ελέγξτε τη σκίαση , αν τα σημάδια μεγαλώνουν σε μέγεθος μπορεί να είναι ασθένεια από βακτήρια η βοτρυτη. Κόψτε το φύλλο με το πρόβλημα και χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο όπως το natriphene, απομονώστε το φυτό και στεγνώστε το , στη συνέχεια ξαναποτιστε.
Ζαρωμένοι ψευδοβολβοι:
Είναι σημάδι ότι το φυτό χάνει αποθηκευμένο νερό, που μπορεί να προκληθεί από:
1) Χαμηλή υγρασία ;
2) Ελλιπείς πότισμα;
3) Απώλεια ριζών – ριζικού συστήματος .
Μαύρισμα στο τέλος – άκρες των φύλλων:
Μπορεί να προκληθεί από :
1) Υπερλίπανση, ιδιαίτερα στα cymbidiums – σταματήστε την λίπανση και καταβρέξτε το φυτό με άφθονο νερό ώστε να ξεπλυθεί το ριζικό σύστημα;
2) Εξαιρετικά πολλά άλατα στο νερό ποτίσματος , αναλύστε το νερό.
3) Προσβολή από βοτρύτη , κόψτε τα φύλλα και ψεκάστε με ειδικό φάρμακο.
Καφέ και μαύρες λωρίδες η λιώσιμο των φύλλων:
Αυτό μπορεί να είναι προσβολή από ιό , δείξτε το φύλλο σε γεωπόνο για καλύτερη γνωμάτευση.
Μικρά σημάδια στα φύλλα , κοκκινωπά – καφέ που γίνονται μαύρα:
Πιθανό βοτρύτης από μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας σε σχέση με φτωχό φωτισμό και αερισμό. Μειώστε την υγρασία η στεγνώστε τα μολυσμένα φυτά και χρησιμοποιήστε κατάλληλο εντομοκτόνο.

Αποξηράνετε Λουλούδια





Αποξηράνετε Λουλούδια
Βάλτε σε ένα δίσκο μια πετσέτα και απλώστε επάνω λουλούδια ή αρωματικά φυτά. Καλό είναι να κόψετε τα κοτσάνια, αν δεν σας είναι απαραίτητα. Σκεπάστε τα με μια άλλη πετσέτα και αφήστε τα σε σκιερό μέρος για περίπου 10-20 ημέρες. Η πετσέτα θα τα πιέσει ελαφρά μόνο και τα λουλούδια θα διατηρήσουν το βασικό τους σχήμα και όγκο. Μπορείτε έτσι να φτιάξετε αποξηραμένα λουλούδια και φυτά για τις κατασκευές σας, όπως π.χ. για να γεμίσετε γυάλινα βάζα, γυάλινα κηροπήγια ή για να φτιάξετε ποτ-πουρί.

Αποξηράνετε Λουλούδια μέσα σε Άμμο



Αποξηράνετε Λουλούδια μέσα σε Άμμο
Διαλέξτε πρώτα τα λουλούδια, που θέλετε να αποξηράνετε. Θυμηθείτε ότι δεν θα πρέπει να είναι πολύ ανοιχτά, γιατί με την θερμότητα θα ανοίξουν κι άλλο. Κόψτε τα κοτσάνια και τα περιττά φύλλα και βάλτε τα μέσα σε ένα δοχείο με άμμο. Ρίξτε πάνω από τα λουλούδια περισσότερη άμμο, σιγά σιγά, να μην χαλάσει το σχήμα τους. Η άμμος πρέπει να εισχωρήσει καλά ανάμεσα στα πέταλα των λουλουδιών και τέλος να τα καλύψει εντελώς. Βάλτε το δοχείο μέσα στον φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, π.χ. στους 70-100 βαθμούς, για 30 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με τα λουλούδια. Ελέγξτε τα λουλούδια και αν χρειάζονται λίγο ακόμα, βάλτε τα στον ζεστό φούρνο, χωρίς να τον ανάψετε. Τινάξτε προσεκτικά την άμμο και αφήστε τα λουλούδια σ' ένα σκιερό μέρος για λίγες ώρες, να στεγνώσουν εντελώς. Δοκιμάστε με την άμμο και τον φούρνο μικροκυμάτων.
Η ίδια μέθοδος μπορεί να γίνει και χωρίς άμμο. Στην περίπτωση αυτή, αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή, για να φεύγει η υγρασία.

Γάμος-Βάπτιση-Αποξηράνετε τά Μπουκέτα σας



Αποξηράνετε τά Μπουκέτα σας
Δέστε σφιχτά την ανθοδέσμη σας,γιά να μην μπορούν να μετακινηθούν τα λουλούδια από την θέση τους και κρεμάστε την κάπου, να μην εμποδίζει, γιατί θα μείνει εκεί για 10-20 ημέρες. Ο χώρος θα πρέπει να αερίζεται καλά, να μην έχει υγρασία και να είναι σκιερός, γιατί ο ήλιος θα αποχρωματίσει τα λουλούδια. Μπορείτε να βάλετε το μπουκέτο σας μέσα σε μια χαρτοσακούλα (που θα έχετε προηγούμένως τρυπίσει), για σκιά αλλά και για να μην σκονιστούν. Δοκιμάστε αν είναι έτοιμα, σπάζοντας ένα κοτσάνι, που θα πρέπει να σπάζει, χωρίς να λυγίζει. Τα μεγαλύτερα λουλούδια χρειάζονται περισσότερο χρόνο όπως και τα χοντρύτερα κοτσάνια. Μερικά λουλούδια αποξηραίνονται πολύ ωραία και κόντα σε εστίες ήπιας θερμότητας, όπως π.χ. το καλοριφέρ. Ψεκάστε την ανθοδέσμη σας με λίγη λακ για τα μαλλιά, για να κρατάει καλύτερα.
Κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και με μια ανθοδέσμη μέσα σε βάζο με νερό. Βάλτε λίγο νερό στο βάζο, περίπου 5 εκατοστά και τοποθετήστε μέσα τα λουλούδια στην διάταξη, που τα θέλετε. Βάλτε το βάζο σε σκιερό και θερμό μέρος. Όταν το νερό θα έχει εξατιμστεί εντελώς, τα λουλούδια θα έχουν απξηρανθεί.

Αλλάξετε τη ζωή σας μέ φυτά





Σύμφωνα με επιστημονική δημοσίευση
η ενασχόληση με την κηπουρική μας βοηθά να χαλαρώνουμε και να αποβάλλουμε το στρες. οι ερευνητές έχουν τονίσει το ρόλο της κηπουρικής στη μείωση εμφάνισης καρδιοαγγειακών νοσημάτων, στη μείωση της LDL «κακής» χοληστερόλης και στην αντιμετώπιση του διαβήτη. Σχετικά άρθρα έχουν δημοσιευτεί σε πολλά επιστημονικά περιοδικά, όπως τα «Archives of Internal Medicine», «Health and Place» και «American Journal of Epidemiology». Συνθηκολογήστε λοιπόν με τους πράσινους κατοίκους του πλανήτη και κάντε τους συγκάτοικούς σας. Δείτε πώς μπορείτε να τους αξιοποιήσετε σε κάθε δωμάτιο.
Στην κουζίνα: Γεμίστε ενέργεια
Αν πίνετε καφέ, μόνο και μόνο για να τονωθείτε, δοκιμάστε να τον αντικαταστήσετε με μiα γλάστρα φυτεμένη με δεντρολίβανο. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 144 Βρετανών, έδειξε ότι το άρωμα του δεντρολίβανου μπορεί να σας κρατήσει σε εγρήγορση. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λογχοειδή φυλλαράκια του δεντρολίβανου για να προσθέσετε άρωμα στις μεσογειακές συνταγές σας, ιδίως στο κοτόπουλο ή το ψάρι. Σύμφωνα με τις φαρμακευτικές ιδιότητές του, διευκολύνει την πέψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Διατηρήστε το φυτό εύρωστο, τοποθετώντας το σε ηλιόλουστη θέση και ποτίζοντάς το κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες.
Αν σας αρέσει να δραπετεύετε αραιά και πού από τα όρια του συνηθισμένου, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε στην κουζίνα σας και εδώδιμα... λουλούδια. Στην απω Ανατολή υπάρχουν πολλές συνταγές με πολύχρωμα πέταλα. Πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν γεωπόνο με ειδίκευση στην ανθοκομία, για τα είδη που τρώγονται. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και πολλά δηλητηριώδη φυτά.
Στο υπνοδωμάτιο: Νικήστε την αυπνία
Έρευνα στο αγγλικό Πανεπιστήμιο Southampton έδειξε ότι οι γυναίκες που υποφέρουν από ελαφριάς μορφής αϋπνία, αποκοιμούνται ευκολότερα σε ένα διακριτικά αρωματισμένο δωμάτιο απ ότι σε μια άοσμη κρεβατοκάμαρα. Πρόσφατες, αλλά και παλιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι αρωματικές νότες της λεβάντας σάς βοηθούν να αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα. Αξιοποιήστε τα συμπεράσματα των ερευνών για να δημιουργήσετε τις ιδανικές συνθήκες χαλάρωσης και ύπνου, όπου θα νιώθετε ότι είναι το καλύτερο για εσάς. Αν το δωμάτιό σας έχει παράθυρο ή μπαλκονόπορτα με νότιο προσανατολισμό, εφοδιαστείτε με μία ζαρντινιέρα γεμάτη με λεβάντες. Αν πάλι, η κρεβατοκάμαρά σας δεν έχει αρκετό φως για την ανάπτυξη φυτών, διατηρήστε τη λεβάντα στο μπαλκόνι και αρωματίστε τα σεντόνια και τα μαξιλάρια σας με τα κομμένα άνθη της.